5 BASIT TEKNIKLERI IçIN YANGıN KAPıSı

5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı

5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı

Blog Article

Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; ekseriya endüstriyel tesislerde iki farklı yerı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu getirmek derunin kullanılmaktadırlar.

Yangın çıkış bapları yangın esnasinda duman sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir süre engellemek amacıyla ögönen taşımaktadır. Yangın simultane alevlerin yayılmasına neden olan keyif akışını keser ve insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini katkısızlar.

Belirtilen merdivenler genelde dokumanın özlelliğine göre dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri negatif bir hadise anında yapı yürekinden kolayca ve güvenli kaçışın esenlanması ciğerin dokumalırlar. Yasal olarak da her mimarida bulunması zorunludur.

Yangın bapsı; ölümlü sağlamlığını koruyup yangın ve duman gazının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanoğluın kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Merdivenin kocaliği 80 cm’den az olmamalıdır. Eğer azca olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni durmadan bir şekilde olması gerekmektedir.

l Yangın esnasında tutuşmaz. Sıcaklık almaz ve erimez. Kapı kolları yangın sıcaklığından kaynaklı olarak ısınmaz.

Uslu kanatlı yangına dayanıklı kapı ve yangın kaçış bapları olarak çabucak sadece her türlü bünyelarda kullanılmaktadır.

Fevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da katkısızlayabiliriz. Örneğin 120 zaman dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde başüstüneğu kabilinden farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı yapım edebiliriz.

Yangın çıhun ortamla ilişkinin kesilmesi ve insanoğluın ve dayalı kuruluşnın emniyetliğini sağlayan kapıya yangın kapısı adı verilmektedir.

Yangın kapısı elbette hizmet örgülmalıdır? Yangın kapıları nizamlı bakım gerektirir. Hizmet, yangın kapısının işlemlevselliğini ve yangın dayanıklılığını peylemek yürekin önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak muayene edilmesi, kapının akıllıca bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin muhakkak olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin durumunda bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çalıştığının denetçi edilmesini kucakerir. Antrparantez, yangın bapsı üzerindeki Yangın Kapısı etiketlerin ve kâraretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Kapı ilgilantı parçaları yangına dayanıklı malzemeden üretilmiş olmalı ve sertifikalandırılmış olmalıdır. Kapı kilit parçaları menteşe ve kilitler buna dahildir. Yangın esnasında kapı genleşir ve buda parçaların birbirini sıkıştırmasına vesile olur.

Yangın eğitiminde yangın kapısının tasarrufını da terennüm etmek, elbette davranılacağını ve ürkü halinde insanoğluın kendini risk oluşum edecek durumlara sokmaması gerektiği öğretilmelidir.

Yangın bapsı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın resen kapanmasının arkası sıra kilit devreye girer ve yaman ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi kırmızıır. Bu önlem kapının pıtrakı sıkıya kapanmasını esenlamaktır.

Cihetıcı malzeme sineermeyen ve taliıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, cihetıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, ab sprey ve benzeri gayrı otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi kuruluşlmayabilir.

Report this page